Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

ПІДГОТОВЧЕ СУДОВЕ ЗАСІДАННЯ У КРИМІНАЛІ МАММАДОВОЇ РОЗПОЧАЛОСЯ 20 КВІТНЯ, А ПРОДОВЖИТЬСЯ 7 ТРАВНЯ.

Дата: 26.04.2018 10:33
Кількість переглядів: 509

Нагадаю, що екс-голову Опішнянської селищної ради обвинувачують у зловживанні владою та у службовому підробленні.

Справа про злочини Маммадової у Гадяцькому районному суді мала слухатися ще під кінець минулого року. Та "завдяки" почерговій неявці сторін - відкладалася на інші дати.

Фото без опису20 квітня екс-голова відмовилася від послуг адвоката Костянтина Діброви, звинувативши його у невиконанні умов договору. Захисник мотивацію опротестував, підкресливши, що з домовленостями не впоралася Маммадова.

Задля вирішення конфлікту суд виділив Світлані Романівні та Костянтину Юрійовичу 10 хвилин на конфіденційне спілкування, решту учасників процесу вирядив із зали слухань. Коли перемовини час зчерпали, сторони зібралися вдруге, аби почути Маммадову та Діброву. Ті повідомили, що дійшли спільної думки: договір розірвати, більше не співпрацювати. Суд взаємовідмови прийняв. Зазначу, що ця процесуальна дія мала шанс реалізуватися лише в присутності служителів Феміди.

Далі, посилаючись на скрутне матеріальне становище, екс-голова клопотала залучити для її захисту "безкоштовного" державного адвоката. Суд прохання виконав. Тож до 7 травня обвинувачена в обов'язковому порядку дізнається прізвище нового захисника.

Відносини Діброви з Маммадовою переживали метаморфози, які органічно переростали у детектив за форматом "заплутані історії". Схожими навіть працівники суду не могли похизуватися, перебираючи в пам'яті роки державної служби. Діброва, незалежно від того, отримував чи не отримував повістки по криміналу довірительки, на слухання у Гадяч не з'являвся. Суд та прокуратура неодноразово пропонували Маммадовій опрацювати можливість заміни адвоката чи відмови від нього, на що та реагувала негативно і продовжувала наполягати на захисті Діброви, аргументуючи: "Костянтин Юрійович володіє важливою інформацією". Водночас, на противагу своїм словам, Світлана Романівна стверджувала, що втратила зв'язок із Дібровою після потрапляння обвинувального акта до стін Феміди. Зі слів, захисник заходився ігнорувати: не відповідав на дзвінки з будь-яких номерів. Логічно деталізувати поведінку власного адвоката Маммадова не могла.

Мізки учасників процесу чотири місяці формували версії. Прокурор у судовому виступі припускав, що захисник екс-голови або пропав безвісти, або тяжко захворів, а потерпілі у приватних розмовах дорогою до Опішні - що має місце або обман, або змова задля затягування часу. Аби підтвердити чи спростувати підозри, останні здійснили спробу зв'язатися із Дібровою телефоном, відшукавши номер на просторах інтернету. Костянтин Юрійович на здивування потенційних співбесідників (а ті встигли налаштуватися на суцільне нехтування) відповів на дзвінок відразу. У розмові роз'яснив причини ігнорування викликів до суду по справі довірительки. Зі слів, Маммадова у супереч умовам договору не сплатила гонорар за надані послуги у досудовому слідстві, а тому захищати її інтереси в суді адвокат не збирався. Костянтин Юрійович спростував третирування телефонних дзвінків Світлани Романівни, про які та вела мову на слуханнях. Прохання потерпілих взяти участь у підготовчому засіданні задля оформлення процесуальної відмови від підзахисної, аби не затягувати час, - адвокат не прокоментував.

Справа сягала свого піку - проблема рішення не знаходила: Діброву по Охтирці з повістками шукали правоохоронні органи - захисник до суду не доїжджав.

Радикальні дії: руки прокуратури дісталися скарги до кваліфікаційної дисциплінарної комісії адвокатури. Діброва ризикував втратити право на зайняття захисною діяльністю.

20 квітня фундаментальна зустріч підготовчого судового засідання з адвокатом Маммадової відбулася.

Який формат наступного детективу - покаже час.

Ірина Гармаш, "Голос Опішні"
фото автора



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь