Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

ОПІШНЯ "ЗА ОБ'ЄДНАННЯ"

Дата: 12.04.2018 11:19
Кількість переглядів: 721

Фото без описуАвтопробіг "За об'єднання", який відбувся 26 листопада за маршрутом Попівка-Батьки-Малі Будища й налічував десятки автомобілів із синьо-жовтою символікою - спроба Опішні прорвати дивну негативну інформаційну блокаду в названих населених пунктах довкола такого історичного і доволі перспективного питання як створення Опішнянської ОТГ, яка, на думку незалежних експертів, має всі шанси стати однією із найпотужніших брендованих об'єднаних громад.

Ідею проведення незаполітизованої акції подав депутат Опішнянської селищної ради Микола Різник. Від ініціативи до втілення було лише кілька днів і безсонних ночей. Опішняни гукнули знайомих, запустили інформацію в інтернет, запросили представників ЗМІ, нашкребли трохи грошей, а ще більше обіцянок їх дати, та рушили в дорогу з усвідомленням того, що населення сіл-сусідів потребує правди про реформу, яка б вона не була, а ще чіткого і системного розуміння — у чому саме полягає ідея децентралізації. Ініціатори створення Опішнянської ОТГ знають, що прихильники ОТГ у рамках Зіньківського району, а це деякі представники і селищної, і сільських інтелігенцій, користуючись необізнаністю та затурканістю простих людей реаліями непростого життя, пропонують "ковтнути" своїм односельцям: родичам, друзям, знайомим чимало неправдивих страшилок про закриття місцевих шкіл, садочків, медпунктів, будинків культури, бібліотек, а ще масове безробіття та "вселенську катастрофу" у випадку об'єднання із Опішнею. Розвіяти ці байки і прагнули активісти автопробігу "За об'єднання". На їх думку, установи та заклади треба не просто зберегти, а ще й відремонтувати та модернізувати.

Найгостинніше село маршруту - Батьки. Тут опішнян зустрів і голова Борис Іванченко, і місцеві мешканці. "Напівсиротами" виявилися Попівка та Малі Будища, оскільки в першому населеному пункті на учасників автопробігу чекала лише громада без підтримки місцевого голови, а в другому - місцевий голова без підтримки громади.

Опішняни дуже хочуть бачити у складі Опішнянської ОТГ Попівську, Батьківську та Малобудищанську сільські ради, і дуже не хочуть бачити Опішнянську селищну раду з названими сільськими радами у складі Зіньківської ОТГ, адже така конфігурація та розв'язка реформи децентралізації означатиме для них із сусідами втрату майбутнього і повний занепад. Тому й закликають влади та жителів навколишніх рад: "Не спішіть летіти в пошуках чудес у далекі краї. Озирніться! Все найкраще зовсім поряд..."

Опішняни говорять, що об'єднання Опішні, Попівки, Батьків та Малих Будищ у Зіньківську ОТГ асоціюється у них із анекдотичню історією про те як одні колись "жили були - нічого не мали, а тоді їх ще й обікрали".

Ірина Гармаш, "Голос Опішні"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь