Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

ПОТУЖНІСТЬ ОПІШНЯНСЬКИХ ВОДЯНИХ СВЕРДЛОВИН ВИЧЕРПАНА

Дата: 12.04.2018 11:22
Кількість переглядів: 602

Фото без описуТакого остаточного висновку дійшли спеціалісти разом із головними інженерами КП ПОР "Полтававодоканал" на своїй технічній нараді. Це означає, що Опішнянська дільниця водоканалу більше не підключатиме до системи централізованого водопостачання нових абонентів. Нагадаю, що наше селище налічує три свердловини - основну "Нова", локальну "Дінця" та неробочу "Стадіон". Назвами споруди завдячують територіальному розташуванню. Нині питання ремонту свердловини "Стадіон" ні перед місцевою владою, ні перед водоканалом не стоїть через ряд юридичних проблем, на вирішення яких піде чимало часу. Опішнянська дільниця водоканалу інформує про те, що свердловина "Нова" з подачею води 40 кубічних метрів на годину обслуговує 2283 абонентів, а "Дінця" з подачею води 6 кубічних метрів на годину - 255, із них 75 абонентів - це жителі Попівської сільської ради.

Підключення нових фізичних та юридичних осіб до системи централізованого водопостачання можливе лише за умови буріння ще однієї потужної свердловини на території Опішні.

Проблема з водою у селищі доволі очікувана й передбачувана. Роками влада не переймалася питанням її вирішення. Лише цієї осені за кошти селищного бюджету було виготовлено проект буріння артезіанської свердловини глибиною 750 м по вулиці Партизанській, в районі Колегіуму мистецтв. Він пройшов державну експертизу та очікує на фінансування.

Юлія Масюк, секретар Опішнянської селищної ради, говорить, що вартість комплексу робіт зі спорудження свердловини сягає близько 8 мільйонів гривень, і це при тому, що весь бюджет селищної ради на початок 2017 року становив близько 4 мільйонів гривень.

Ірина Гармаш, "Голос Опішні"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь