Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

СВІТЛАНА МОТРІЙ ТА ВАЛЕНТИНА ГАРМАШ СТАЛИ ВОЛОДАРЯМИ ГРАН-ПРІ НАЦІОНАЛЬНОГО МИСТЕЦЬКОГО КОНКУРСУ "ТВОРЮ З ДУМКОЮ ПРО УКРАЇНУ".

Дата: 02.07.2018 14:24
Кількість переглядів: 649

Ці жінки є викладачами та майстрами навчально-виробничої гончарної майстерні Державної спеціалізованої художньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів "Колегіум мистецтв у Опішні" імені В. Кричевського, а також - членами Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Фото без описуВідзнаки національного масштабу в галузі української культури і мистецтва вони удостоїлися за твір "Таріль", яким своєрідно інтерпретували державну символіку в глині.

Під час Національного фестивалю гончарства, що проходив 30 червня в Опішні, володарям Гран-прі урочисто вручено дипломи, грошові премії та річні абонементи для безкоштовного відвідування об'єктів Музею-заповідника.

Конкурс проводився з 10 лютого по 15 травня 2018 року на базі Музею мистецької родини Кричевських у рамках заходів, приурочених 100-річчю відколи Тризуб став Державним Гербом України. Автором дизайну останнього був мистець Василь Кричевський. Саме на його часть в Опішні названо і Фото без описушколу, і музей.

Участь у конкурсі взяв 91 мистець з різних міст та містечок України та 71 твір з різних творчих стилів та матеріалів.

Мистецьку акцію, яка пов'язала живопис з графікою, кераміку з писанкарством, карбування з вишиванням та яка поєднала народних майстрів з художниками, викладачів з учнями, студентів з творчими спілками, організували Міністерство культури України, Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішні, Національна академія наук України, Інститут керамології – відділення Інституту народознавства НАН України, ГО "Конгрес українських керамологів" та Український фонд культури.

Ірина Гармаш, "Голос Опішні"
Фото автора

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь