Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

В ОЧАХ ЗАРИБІЛО: ОПІШНЯНИ ОЧИЩАТИМУТЬ РІЧКУ ЗА ДОПОМОГОЮ ЛУСКАТИХ

Дата: 15.10.2018 23:08
Кількість переглядів: 696

Чотириста кілограмів мальків коропа та амура в найбільш сприятливі для підростання та природнього відтворення місця з багатою кормовою базою головної водної артерії Опішнянського краю - між дамбами Міських Млинів та Деревок річки Ворскли - 10 жовтня вселили громадські активісти з "Клубу рибалок Опішні".

Фото без описуГарне клювання прогнозують вони за кілька років. Але зариблення проводили не на втіху собі, а з екологічних міркувань за гроші корінного опішнянина Лева Жиденка.

Навесні хлопці планують поповнити водойму ще й "дітворою" судака.

Харчуються коропи і білі амури водоростями, тож стануть природними чистильниками річки. Однак випущені у Ворсклу мальки ще мають адаптуватися до нових умов життя та перезимувати. Досвідчені рибалки-природолюби: Володимир Кужим, Олександр Мареха, Ігор Грицай, Віктор Северин, Сергій Лещенко, Віктор Зінченко, Василь Лапко, Сергій Козаченко, Віктор Подать, Іван Лапко та Валерій Хлонь просять утримуватися від їх вилову та випускати, якщо раптом упіймаються на гачок.

Найбільшим ворогом у лускатих, як це не шкода визнавати, залишається браконьєр. Боротися з ним обіцяють члени рибальського клубу. Вони вже запланували спільні рейди по акваторії із правоохоронними органами, журналістами та рибінспекторами. А ще активісти закликають громадськість долучатися до доброї справи на користь природі та людям: за кожне повідомлення про факт браконьєрства на небайдужих очікуватиме грошова винагорода. На її сплату витрачатимуться кошти членських внесків до бюджету "Клубу рибалок Опішні". Розмір винагороди буде визначено на найближчих зборах організації.

Екологічний стан Ворскли погіршується кожного року: вона міліє та втрачає свої природні ресурси. Позицію активістів по збереженню і примноженню останніх розділяє та завжди підтримує ще один опішнянин Андрій Жиденко, директор ТОВ "СтандартЕнерго".

На думку членів "Клубу рибалок Опішні", брати Жиденки - Лев та Андрій - заслуговують найщирішої і найглибшої вдячності за те, що не лишаються осторонь проблем опішнянської громади. Профінансувавши екологічну акцію по зарибленню Ворскли, вони посприяли її успішній реалізації.

Ірина Гармаш, "Голос Опішні"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь